Multi-Sided Platforms

Creëer een nieuw ecosysteem door interacties en transacties van verschillende groepen op jouw platform.

Multi-Sided Platforms zijn het hart van digitale ecosystemen

Een Multi-Sided Platform kan een technologie, product of dienst zijn die interactie mogelijk maakt tussen twee of meer groepen. Het dient meerdere partijen en zorgt voor een eenvoudige transactie tussen alle deelnemers. Denk bijvoorbeeld aan Uber, AirBnB, YouTube, Fetch of Spotify. Multi-Sided Platforms creëren een geheel nieuw ecosysteem.
gesprek

De voordelen van
een Multi-Sided Platform

Door andere platformen, gebruikers of derde partijen toegang te geven tot jouw eigen platform ontstaan er nieuwe toepassingen en verdienmodellen. Hiermee creëer je waarde voor alle deelnemers en een netwerkeffect die de waarde van jouw platform vergroot naarmate het platform groeit. Bij voldoende volume ontstaat er een economisch voordeel door reductie van zoek- en transactiekosten.

4 tips voor het opzetten van een Multi-Sided Platform

Primair ondersteunt jouw platform transacties en interactie tussen jouw bedrijf en klanten of gebruikers, maar wellicht schuilt er in jouw product of dienst een Multi-Sided platform. Je kan ideeën voor een platform hebben, maar niet de kennis in huis hebben om de technologische aspecten te verzinnen en/of de bouw te realiseren. Voor dit type bedrijven en projecten is Sping de ideale technologische partner.

Denk na over de strategie

Een goede platform strategie helpt je valstrikken te ontwijken en een succes van jouw platform te maken. Denk na over je strategie: hoe krijg je mensen naar je platform? Hoe bouw je vertrouwen op? Wie krijgt toegang? Hoe open wordt jouw platform? In deze blog geven we antwoord op deze vragen.

Bouw een kritische massa op

Eerst inzetten op groei en het bedrijfsmodel later verfijnen kan gevaarlijk zijn. Het kan op korte termijn positieve resultaten geven, maar op het lange termijn zit je zonder solide basis. Schaal je te vroeg op, dan verspil je geld en raak je afgeleid. Doe je het te laat, dan mis je een vliegende start.

Zorg voor structurele groei

Uit onze ervaring blijkt dat de beste manier voor structurele groei is: bestaande klanten een goede reden geven om het platform te blijven gebruiken. Daarnaast zijn dit ook goede manieren om gebruikers te houden: ondersteun je partners, bied garanties aan en ontdek waarom mensen vertrekken.

Download onze gratis whitepaper

Deze whitepaper kan jou helpen om de vraag ‘Wat kan een Multi-sided platform voor mijn organisatie betekenen?’ te beantwoorden. We schreven hem speciaal voor jou.

Andere onderdelen van Build

Agile Design and Development

Iedere 2 weken vindt een volledige cyclus van planning, ontwerp, ontwikkeling, test en uitrol plaats.

Multi-Sided Platforms

Creëer een nieuw ecosysteem door interacties en transacties van verschillende groepen op jouw platform.

Commerce Solutions

We helpen jouw klanten die professionele inkopers zijn, optimaal te bedienen tijdens het proces van oriëntatie, aankoop en fulfillment.

Mobile App Development

Wij ontwikkelen apps met oog voor gebruikerservaring en toekomstbestendigheid.

Open Source Technology

Je zit niet vast aan een technologie voor een standaard product met een afgekaderde roadmap.

Virtual Reality for Business

Bij Sping zijn we door ervaring en fascinatie al een tijd bekend met de mogelijkheden van VR for Business.

Amazon Web Services

Doordat je alleen betaalt voor wat je verbruikt is de oplossing schaalbaar én betaalbaar.

Bekijk ook Learn en Grow

brainstorm met post-its

Learn

Door technische, design- en datagedreven ideeën te valideren, ontwerpen wij de beste oplossingen voor bedrijven en hun gebruikers. Zo creëren we maximale businesswaarde.

CEO's achter bureau

Grow

We meten en testen de resultaten om prestaties te verbeteren. We zorgen er met onderhoud en updates voor dat jouw digitale product optimaal blijft presteren. Wij ondersteunen je met support.