Insights

Sping partner van Amazon Web Services (AWS)

Amazon.com kent iedereen natuurlijk al van haar activiteiten als e-commercebedrijf voor online shopping. Een van de andere onderdelen van Amazon.com is Amazon Web Services (AWS): een toonaangevende speler op gebied van on-demand cloud computing-platforms. Met Amazon Web Services beschikken abonnees over de grote rekenkracht van AWS, database opslag, content delivery en nog vele andere functies die je helpen bij het bouwen van geraffineerde applicaties met een grote flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Daarnaast biedt AWS ook een breed scala aan diensten aan zoals data-analytics, developer tools, tools voor IoT, etc.

Van gebruiker naar partnership

Sping gebruikt deze diensten van AWS al vele jaren voor zichzelf en haar klanten waaronder Pushcall (online klantcontact met telefonie, chat en chatbots) en Talk360 (een wereldwijde telecombedrijf met miljoenen klanten in meer dan 180 landen).

Na de succesvolle implementatie van het Waterdrinker e-commerceplatform op AWS in 2018 is onze samenwerking met AWS geformaliseerd naar een partnership. Sping is nu APN-partner van AWS en met geaccrediteerde medewerkers. Naast de technische (en commerciële) voordelen krijgt Sping daarmee ook een beter inzicht in de hele reikwijdte van het aanbod van AWS.

Daarmee kunnen wij ons nog beter onderscheiden voor onze klanten om hun applicaties te implementeren op, of bestaande apps te migreren naar de cloud van AWS.