Een verbeterde gebruikerservaring voor Techniek Bedrijven

Techniek Bedrijven

Techniek Bedrijven is een stichting die studenten van technische universiteiten matcht met bedrijven. Ze doen dit voornamelijk via hun jaarlijkse evenement in Rotterdam, waar 55 bedrijven te vinden zijn. Bedrijven zoals Philips, Arcadis, Picnic, Vattenfall, ING & EY bezoeken het evenement in de hoop nieuwe stagiairs, trainees en werknemers te vinden. Studenten schrijven zich in op de website en vullen hun studie, cijfers, interesses en nevenactiviteiten in. De matching-engine koppelt de studenten vervolgens aan bedrijven. 

De uitdaging

Elk jaar melden meer dan 1000 studenten zich aan, maar slechts 550 worden uitgenodigd voor het evenement. De bedrijven willen alleen het beste van het beste en Techniek Bedrijven staat voor kwaliteit boven kwantiteit. De huidige homepage richt zich momenteel alleen op het evenement, maar ze organiseren ook veel andere activiteiten. Men kan zich aanmelden voor 'inhousedagen' bij bijvoorbeeld Microsoft en er worden business courses gegeven. Dit willen ze ook duidelijker kenbaar maken bij hun doelgroep.

Het resultaat

Een verbeterde gebruikerservaring

Gewapend met scherpe vragen, sticky notes en Figma ontwierpen we de vernieuwde gebruikersflow en homepage in slechts één week tijd! De nieuwe gebruikerservaring laat de bezoeker zien dat Techniek Bedrijven meer biedt dan een jaarlijks evenement. Samen met de klant definieerden we de belangrijkste gebruikers, onderzochten hun doelen, wensen en eisen én ontwierpen vervolgens een homepage die aan alle behoeften voldoet.

Meer informatie?

Brent Rundberg - UX Designer