Proof-of-Concept

Met een Proof-of-Concept (PoC) kom je erachter of jouw idee technisch haalbaar is en succesvol kan worden.

Snel inzicht over haalbaarheid van het idee

Een Proof-of-Concept (PoC) is een methode om de haalbaarheid van een idee of technologie te testen. Het geeft veel sneller het inzicht én bewijs of je idee werkt of niet. Op deze manier kan je het afbreukrisico aanzienlijk verminderen. Zodra de haalbaarheid is bewezen, wordt de PoC uitgebreid tot (een deel van) een volwaardig eindproduct.

Wanneer heb je een PoC nodig?
– Complexe integraties naar diensten van derde partijen
– Migreren van grote datasets in live producten
– Verkennen van nieuwe technologieën
– Leveren van bewijs van een concept

overleg

Hoe helpen we je groeien?

Met een Proof of Concept kom je erachter of jouw idee haalbaar is, aansluit bij de eindgebruikers en succesvol kan worden. Er wordt een concept gemaakt wat in de vorm kan zijn van een prototype. Hierdoor kan er ook bij voorbaat al verkend worden met nieuwe technologieën en komen we erachter wat wel en niet werkt.

Via de methodologie “proof of concept” maak je jouw idee concreter en verhoog je de slagingskans van jouw idee. Je overtuigt daarnaast ook investeerders sneller van jouw slagingskansen.

Tips voor een Proof-of-concept

Haal de meeste uit een PoC door er intensief gebruik van te maken. Zorg dat er iemand bovenop zit en laat hem/haar tijdig evalueren. Daarnaast is een korte implementatie van belang, omdat anders te veel tijd ten koste gaat aan de verkeerde technologie. Het is ook belangrijk om een test-doel te stellen om processen effectiever te maken. Het moet duidelijk zijn wat er behaald moet worden en of dat ook behaald is aan het eind. Daarna kan je een vervolgstap bedenken op basis van deze uitkomsten.

Andere onderdelen van Learn

Digitale strategie

Wij helpen je een visie te vormen op de toekomst van het product en we stippelen de weg ernaartoe uit.

 

Design sprints

De Design Sprint is een methodologie bedacht door Google Ventures om ideeën snel te valideren. Sneller dan ooit tevoren.

 

User Research

We vergaren diepe inzichten in het gedrag van de gebruiker en we komen erachter waar de voorkeur ligt.

Proof-of-Concept

Met een Proof of Concept kom je erachter of jouw idee technisch haalbaar is en succesvol kan worden.

Startup Development

Door grondig onderzoek en een fundamenteel begrip van zowel gebruikers- als bedrijfsbehoeften, creëren wij inzichten.

Bekijk ook Build en Grow

BingenManuel

Build

Met een multidisciplinair agile team werken we in sprints naar digitale producten, online platformen en/of mobiele apps. Daarna blijven we betrokken bij de doorontwikkeling.

CEO's achter bureau

Grow

We meten en testen de resultaten om prestaties te verbeteren. We zorgen er met onderhoud en updates voor dat jouw digitale product optimaal blijft presteren. Wij ondersteunen je met support.