On demand growth partner

We optimaliseren je platform met gebruikersgedrag inzichten.

Op deze manier verhogen we de conversiedoelen van je platform

We combineren verschillende methoden om feedback van gebruikers en gebruikersgegevens te verzamelen, waardoor we kritische vragen met data kunnen beantwoorden. Ons doel is om jou te helpen bij het maken van data-gedreven beslissingen.

Onze conversie optimalisatie diensten:

spinger programmeert

A/B testen

We gebruiken geavanceerde A/B-, multivariate en splittests om barrières voor conversie te overwinnen en risico’s te beperken.

Samen kiezen we welke tests de moeite waard zijn. Wij zetten de A/B-test op en binnen een paar weken ontvang je een analyse met aanbevelingen.

Wanneer is A/B testen van toepassing?

  • Als je cijfers nodig heb om resultaten te bewijzen;
  • Voor betere resultaten hebben we hoog siteverkeer (>10K gebruikers per maand) en basis conversiegegevens nodig.
laptop

Gebruikers testen

Tijdens usability tests kom je erachter op welke manier je doelgroep jouw platform gebruikt en wat ze ervan vinden. Een dergelijke test is redelijk simpel uit te voeren en erg waardevol.

Wij organiseren en voeren de test uit. Vervolgens ontvang je een rapport met inzichten en vervolgstappen. Er zijn online en offline mogelijkheden om met mensen op kantoor of remote de testen af te nemen.

Wanneer zijn gebruikers testen van toepassing?

  • Wanneer je binnen een paar dagen kwalitatieve antwoorden op je vragen wilt hebben;
  • We dienen toegang te hebben tot minstens 5 personen uit je doelgroep om mee te kunnen testen.
gesprek

Gebruikers interviews

Gebruikersonderzoek helpt ons om inzicht te krijgen en ervoor te zorgen dat we producten creëren die echt relevant zijn voor de doelgroep.

Wij beginnen nieuwe projecten vaak met korte interviews. Op deze wijze leren we meer over de behoeften en wensen van de gebruiker, wat diegene probeert te bereiken en waar hij/zij tegenaan loopt.

Wanneer zijn gebruikers interviews van toepassing?

  • Als je snel en zeker wilt weten dat we de juiste problemen gaan oplossen;
  • Aannames kunnen ook verkeerd worden opgevat. We proberen zo neutraal mogelijk te blijven, zodat de gebruikers niet met onze mening worden beïnvloed.
“Tijdens de samenwerking met Sping hebben wij mogen ervaren hoeveel mogelijkheden er zijn op het gebied van conversie en leads.”

Jolien Broekhuizen, Product Owner @Kolibrie Next

kolibrie next

Case: bezoekers naar leads converteren

Bezoekers die op zoek waren naar toffe festival jobs waren niet direct overtuigd om zich aan te melden op de website. Om de drempel nog lager te maken voor deze bezoekers, hebben we logo’s van toffe festivals toegevoegd. Hierdoor waren gebruikers vaker en makkelijker overtuigd. Ook hebben we een formulier toegevoegd, zodat Kolibrie de bezoekers kan bereiken als er weer festival jobs beschikbaar waren. Dit zorgt ervoor dat minder mensen de website verlaten zonder er iets te doen, en er meer mensen zich daadwerkelijk aanmelden.

Meer weten over de festival logo’s A/B test voor Kolibrie?

Bekijk A/B test case

Back-end & front-end testen

Front-end experimenten worden uitgevoerd door direct in de webbrowser of mobiele app van de eindgebruiker te experimenteren. De tests worden op basis van cookies geladen. Aan de andere kant, de backend of server-side experimenten worden in de codebase zelf uitgevoerd.

Client-side en server-side testen bieden beide duidelijke voordelen, afhankelijk van de behoeften van je organisatie.

 

be fe testing

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak een afspraak met Adriana Orellana
+31619171683 a.orellana@sping.nl

Andere onderdelen van Grow

Support as a Service

Dit houden we in de gaten met actieve monitoring. Mocht er toch iets misgaan, dan staan onze engineers direct klaar.

Conversie Optimalisatie

We optimaliseren je platform met gebruikersgedrag inzichten.

Bekijk ook Learn en Build

brainstorm met post-its

Learn

Door technische, design- en datagedreven ideeën te valideren, ontwerpen wij de beste oplossingen voor bedrijven en hun gebruikers. Zo creëren we maximale businesswaarde.

BingenManuel

Build

Met een multidisciplinair agile team werken we in sprints naar digitale producten, online platformen en/of mobiele apps. Daarna blijven we betrokken bij de doorontwikkeling.