Kolibrie Next

Online uitzendbureau voor horeca

Sping heeft een uitzendplatform voor werkgevers en werknemers gemaakt waarmee Kolibrie Next zichzelf kan onderscheiden in de markt door de eenvoud, snelheid en gemak van de dienstverlening.

Kolibrie de specialist en marktleider op het gebied van payroll voor de horeca. Om hun dienstenaanbod uit te breiden voor hun klanten zijn ze hun eigen uitzendbureau gestart: Kolibrie Next.

Alle ingrediënten waren tenslotte voorhanden: een ervaren team, goede connecties in de markt en een stijgende vraag naar flexkrachten.

Kolibrie Next heeft Sping benaderd om deze visie waar te maken en een online uitzendplatform te creëren waar studenten en horeca-ondernemers elkaar kunnen vinden. Werkzoekenden kunnen zich snel inschrijven en krijgen de best passende ‘jobs’ aangeboden via een mobile app.

Zelfs de identificatie en het ondertekenen van het contract worden met enkele handelingen op de smartphone geregeld; evenals de urenregistratie  en de uitbetaling. Al binnen een paar uur na inschrijving in de app, kan de student daadwerkelijk aan de slag.

Ook de horeca-werkgevers wordt gemak en snelheid geboden doordat zij zelfstandig vacatures kunnen plaatsen en via een slim algoritme de best passende profielen aangeboden krijgen. Het team van Kolibrie Next kan al deze processen monitoren en ingrijpen waar nodig via een webapplicatie.

Een echt ‘multi-sided platform’.

INZICHT: De juiste persoon op de juiste plek op het juiste moment

Kolibrie Next helpt jonge mensen een flexibele horeacabaan vinden die het best bij hun wensen en kwaliteiten past. Werknemers bepalen zelf hoe vaak ze werken. Op die manier is het heel goed te combineren met school of studie. Daarnaast biedt Kolibrie Next haar werknemers verschillende workshops en trainingen aan zodat ze zich kunnen blijven ontwikkelen.

Aan de andere kant hebben werkgevers moeite om goed geschoolde en ervaren werknemers te vinden. Kolibrie Next kwam erachter dat het, ondanks de huidige status van vraag en aanbod, een uitdaging is om een goede match te vinden voor beide partijen.

UITDAGING: Vier maanden voor de eerste versie

Maak een uitzendplatform voor werkgevers en werknemers waarmee Kolibrie Next zichzelf kan onderscheiden in de markt door de eenvoud, snelheid en gemak van de dienstverlening.

Realiseer een eerste versie van het platform binnen 4 maanden.

Begin 2018 zijn we van start gegaan en de uitdaging was om live te gaan met een eerste MVP in juli 2018. Kolibrie’s Product Owner, DMU en technische leads hebben nauw samengewerkt met het Product Design team van Sping.

OPLOSSING: Een multi-platform oplossing

Allereerst zijn we begonnen met een design sprint. Hierin hebben we een concept bedacht. Ook hebben we een concurrentieanalyse gedaan, persona’s gemaakt en customer journeys gedefinieerd. Daarna zijn we razendsnel begonnen met een prototype om te testen met de verschillende doelgroepen. Het concept is hierna samen met de klant op iteratieve wijze verder ontwikkeld met een agile team van designers en developers.

Voor het realiseren van de mobiele app is gebruik gemaakt van React Native. Dit is een JavaScript framework waarmee native Android en iOS apps gemaakt kunnen worden. Omdat bijna alle code gebruikt kan worden voor beide platforms is het snel en makkelijk om een app te ontwikkelen voor Android en iOS.

De app communiceert met de backend door middel van de GraphQL taal. GraphQL is een taal ontwikkeld door Facebook en maakt het makkelijk en efficiënt om data te laden van de server naar de app en andersom. Een deel van de data die de app naar de backend stuurt, wordt niet op de server opgeslagen maar doorgestuurd via een proxy naar AFAS Profit. Dit is een software oplossing die projectadministratie voor Kolibrie beheert. In de backend draaien verscheidene background workers die automatisch taken uitvoeren, zoals het controleren van een contractstatus uit Profit, tot het updaten van het salaris van een werknemer op zijn of haar verjaardag. De admin-omgeving zelf is gemaakt met Ruby on Rails en gebruikt VueJS om de applicatie interactief te maken.

Voor het automatisch afhandelen van de identificatie integreren we met een derde partij. Ook het digitaal ondertekenen van het automatisch gegenereerde con

tract wordt met behulp van een integratie met een derde partij afgehandeld. Het platform wordt volledig redundant gehost op AWS.

De app is beschikbaar in de Google Play Store en de Apple App Store. Mensen die op zoek zijn naar een baan met flexibele uren kunnen met de gratis app de baan vinden die bij hun past.

Kunnen we met je meedenken?

Jan Gerard Snip - Founder