Fetch car sharing: A car in your pocket

Fetch car sharing is een nieuwe speler op het gebied van deelauto’s in Nederland. Sharon Dijksma, wethouder Verkeer en Vervoer, Water en Luchtkwaliteit van Gemeente Amsterdam, heeft 10 januari jl. de opening van de nieuwe deelautodienst van Fetch car sharing in Amsterdam verricht. Honderd elektrische Renault ZOE deelauto’s zijn per direct beschikbaar in de hoofdstad. Nog eens honderd exemplaren van de Renault ZOE worden in maart geleverd.

Ons team heeft een supersimpele dienstverlening voor de gebruiker gecreëerd, terwijl de achterliggende IT en technologie best complex is. Daarom zijn we supertrots op het resultaat wat we in korte tijd hebben bereikt!

Bij Fetch car sharing draait alles om gebruiksgemak

De dienstverlening van Fetch car sharing is gebaseerd op drie speerpunten.

  • Gemak: aanmelding, gebruiksgemak, eenvoudige all-in tarieven die de scherpste zijn in Amsterdam.
  • Comfort: ruimte en rijbereik.
  • Vrijheid: om er (samen) op uit te trekken en te gebruiken op elk moment.

De deelauto’s zijn ‘free-floating’ waarbij de auto’s geen vaste parkeerplaats hebben, maar overal binnen de parkeerzone in Amsterdam kunnen worden opgehaald en achtergelaten. Alles met betrekking tot het zoeken, reserveren, ontgrendelen en starten van de auto, afmelden en betalen gaat via de Fetch-app.

Trots op het resultaat

Sping heeft het volledige multi-sided platform met de native iOS- en Android-apps, de marketing website, en de back-end gebouwd. Via de app wordt een real-time overzicht getoond van de beschikbare deelauto’s in Amsterdam. Een gebruiker moet zich eerst aanmelden met het rijbewijs. Wanneer dat is gelukt kan de auto via de app worden gehuurd en ontgrendeld. Daarna is de auto direct startklaar om weg te rijden.

De back-end is gekoppeld met verschillende providers voor identiteitsverificatie, betaling en digitale contractondertekening en uitgerold bij onze partner AWS. Gebruikers kunnen de app downloaden, registreren en binnen 10 minuten gaan rijden. Het is allemaal geregeld via de app.

Next steps

  • De doelstelling is om de deelautodienst in de loop van 2019 uit te breiden naar een tweede grote stad in Nederland. Bij Sping zijn we druk bezig om het platform voor te bereiden om deze service uit te breiden naar de volgende grote stad.
  • We zijn continu bezig de app te verbeteren om ervoor te zorgen dat we de best mogelijke gebruikerservaring bieden.

Meer weten over Fetch?

Kunnen we met je meedenken?

Jan Gerard Snip - Founder