Allianz – Pay-as-you-travel reisverzekering

Sping verzorgde de realisatie van de apps en integratie met de Allianz-systemen.

Everystep biedt daarnaast een soort “pay as you travel” verzekering; een doorlopende verzekering waarbij je alleen premie betaalt voor de dagen dat je in het buitenland bent. En het mooie is dat je daar niets voor hoeft te doen; je telefoon detecteert wanneer je de grens passeert en start dan automatisch je dekking.

Everystep is een nieuwe speler in de reisbranche. Het verzamelt de ervaringen en tips van reizigers in een online platform. Zo kunnen hun vrienden op Everystep “echte” reviews horen van personen die ze kennen. Gerichter en vertrouwder dan de bekende reisvergelijkingsites.

“Pay as you go” reisverzekering

Daarnaast introduceert Everystep een geheel nieuwe vorm van reisverzekering in samenwerking met Allianz Global Assistance, de grootste reisverzekeraar ter wereld. De bestaande verzekeringen zijn of kortlopend (waarbij je per dag een relatief hoge premie betaalt) of doorlopend (waarbij je dus ook premie betaalt voor de dagen dat je niet in het buitenland bent).

Sping had de oplossing

Sping heeft het gehele product ontworpen en gebouwd. Van platform en website tot mobiele apps en koppeling met de verzekeraar.

De innovatiekracht van Sping kwam in deze opdracht goed naar voren. Het begon als een idee van de ondernemer en werd samen met Sping concreet gemaakt. Via diverse iteraties en voortschrijdend inzicht resulteerde dit in een geavanceerd platform met slimme interfaces en mooie apps. Op een overzichtelijk dashboard worden in één oogopslag op een wereldkaart de reizen van je vrienden weergegeven.

Een uitdagend vraagstuk was dat grensovergangen niet alleen via GPS gedecteerd moesten worden. En het moest ook mogelijk zijn om telefoons waarvan data roaming uitgeschakeld was te detecteren. Sping had de oplossing.

Kunnen we met je meedenken?

Jan Gerard Snip - Founder