Perfetti van Melle VR training

Perfetti van Melle (PvM) is één van ‘s werelds grootste fabrikanten en distributeurs van zoetwaren. Bekende merken zoals Mentos, Chupa Chups, Fruitella en Klene zijn het boegbeeld van PvM, en worden gesnoept in meer dan 150 landen.

In samenwerking met BoldlyXR hebben we een meeslepende educatieve VR-ervaring gecreëerd met behulp van 360º-video en een interactief trainingsprogramma.

Dit unieke Virtual Reality Trainingsplatform gerealiseerd voor de afdeling Risk Assessment, is naadloos geïntegreerd in Totara, het e-learning platform van PvM. Om de juiste video’s te maken is er een filmshoot gehouden op locatie in één van hun fabrieken in Shanghai. 

De voordelen zijn aanzienlijk: drastische reductie in terugkerende trainingskosten, meer consistente training voor alle internationale medewerkers, maar bovenal  veiligere werkomgevingen door aantoonbaar beter opgeleide medewerkers.

UITDAGING

Effectief opleiden met behulp van VR

Met meer dan 17.700 werknemers en 30+ fabrieken was effectief opleiden een uitdaging voor Perfetti van Melle.

PvM heeft 1 van de beste veiligheidsprogramma’s ter wereld. Voor deze trainingen werden werknemers en experts de hele wereld over gevlogen om bij elkaar te komen en de trainingen te volgen. Deze werkwijze leidde echter tot hoge kosten.

Het doel was om trainingen meer kosteneffectief,  consistenter, en leuker te maken.

AANPAK

Een virtuele fabriek

Na uitgebreid onderzoek kwamen we tot de conclusie dat het gebruik van 360º-video techniek de meest logische keuze was om een zo realistisch mogelijke ervaring van een echte fabriek neer te zetten. De inspecties op locatie vereisen namelijk een bepaalde mate van detail die niet eenvoudig te reproduceren is in een virtuele  3D-omgeving. Zo gezegd, zo gedaan. We zijn samen met het team van Boldy-XR naar Shanghai gevlogen om een veiligheidstraining in scene te zetten. 

Samen met de trainers hebben we de PvM fabriek volledig vast gelegd met een state of the art 360º camera (the Jaunt).

OPLOSSING

Rijke VR ervaring gekoppeld aan E-learning platform

In plaats van een fysieke training, zijn er inmiddels meer dan 30 VR-brillen verspreid over PvM fabrieken in de wereld, van Mexico tot China. De eindgebruikers kunnen deze VR-bril opzetten en zo de uitleg van de trainers volgen, alsof ze in Shanghai zijn. Samen met de trainer doorlopen ze virtueel verschillende fabrieksruimtes. Per ruimte worden diverse veiligheidsaspecten uitgelegd door de trainer. Na de uitleg is er een interactieve quiz-modus waarin de gebruiker zelf potentiële veiligheidsissues moet spotten in de virtuele ruimte.  

We hebben een eigen middleware-backend opgezet die met het e-learning platform communiceert voor de authenticatie van de medewerkers en voor updaten van de test scores. Hierdoor kan de manager van de afdeling Risk Assessment de voortgang van de werknemers bijhouden.

PvM heeft de training gelanceerd op het Daydream platform van Google, met uitbreiding naar toekomstige systemen in het achterhoofd. De trainingen zijn vertaald naar het Engels, Mandarijn-Chinees en Italiaans, de 3 meest gesproken talen binnen Perfetti.

RESULTAAT

Bekroonde VR oplossing

De Virtual Reality training is met veel enthousiasme onthaald en wordt gezien als een veel effectievere methode om medewerkers tot experts op het gebied van Risk Assessment op te leiden. 

De training is nu consistenter en slagingspercentages zijn gestegen.

Daarnaast zijn er inmiddels er vele vliegkilometers, overnachtingen en consultancy kosten bespaard!

Kunnen we met je meedenken?

Jan Gerard Snip - Founder