Apps betalen via de kpn factuur

Premium apps aanschaffen in appstores. Gebruikers zijn bereid om te betalen voor apps die iets waardevols toevoegen aan het privé of zakelijk bestaan. Kijkend naar iOS en Android zijn er qua doelgroep wel significante verschillen. iOS-gebruikers beschikken relatief vaker over een credit card dan Android-gebruikers. Telecom Operator KPN zag hierin een business case door de drempel tot aanschaf voor Android gebruikers te verlagen.

Value added services

Aan ons de uitdaging de technische implementatie te verzorgen. Een mooi stukje JAVA-integratie, gecombineerd met onze kennis van en ervaring met KPN-architectuur en systemen en ons trackrecord op gebied van maatwerk integraties.

Samen met de architecten van KPN werd een ontwerp van de blauwdruk van de Operator Billing architectuur neergezet. Door bestaande applicaties en systemen te combineren bleek het mogelijk de dienst te kunnen leveren. Dit vroeg om integratie van een slim component die als spin-in-het-web binen de KPN-architectuur acteert.

Met succes is de door ons ontwikkelde JAVA EE applicatie op basis van GlassFish Deployment geïntegreerd met de KPN-systemen. Naast de ontwikkeling leveren wij ook 3e lijns 7×24 support op de applicatie.

Appstore billing

Deze dienst is operationeel en zichtbaar voor klanten van KPN in de Google Play Store.

Door onze integratie hebben KPN klanten geen creditcard meer nodig om apps, muziek, in-app purchases en ringtones aan te schaffen. Vanaf nu kunnen zij apps en andere media betalen via hun factuur.

Kunnen we met je meedenken?

Jan Gerard Snip - Founder