Visions Connected: van startup tot exit

10 jaar geleden is Sping (Ventures) als aandeelhouder ingestapt in VisionsConnected en heeft de volledige ontwikkeling van startup naar overname meegemaakt.

Specialisten in audiovisuele, videoconferencing- en samenwerkingsoplossingen bundelen hun krachten

Amsterdam en Stavanger, 14 september 2017 — Avedon Capital Partners maakt bekend dat het Viju en VisionsConnected heeft overgenomen. Zijn ambitie is om de twee bedrijven samen te voegen tot een vooraanstaande wereldwijde speler in de markt voor visuele samenwerking met een specialisatie in het ontwerp, de installatie, het onderhoud en de ondersteuning van fysieke en virtuele vergaderomgevingen voor wereldwijde klanten met een strategische behoefte aan audiovisuele, videoconferencing- en samenwerkingsoplossingen.

Het gecombineerde bedrijf bedient momenteel bedrijven en instellingen in de publieke sector in ruim 100 landen. Het heeft een hoofdkantoor in Amsterdam en zal zijn klanten blijven bedienen vanuit diverse vestigingen in EMEA, de Verenigde Staten en de regio Asia Pacific. Naar verwachting zal in het begin van 2018 een nieuwe merkidentiteit worden geïntroduceerd die de evolutie van de twee gerenommeerde bedrijven weerspiegelt.

Ook een succesverhaal voor Sping

Deze overname is ook een succesverhaal voor Sping’s expertise op gebied van startups en participatie. Naast software- en businessdevelopment, is dit een belangrijk onderdeel binnen de propositie van Sping. Een mix die garant staat voor ondernemerschap en innovatie.

10 jaar geleden is Sping (Ventures) als aandeelhouder ingestapt in VisionsConnected en heeft de volledige ontwikkeling van startup naar volwassen bedrijf meegemaakt. Naast haar aandeelhouderschap heeft Sping vanaf het eerste uur VisionsConnected ondersteund op gebied van productontwikkeling, software development voor unieke projecten, R&D en innovaties op gebied van web- en videotechnologie.

“Het is een heel mooi avontuur geweest om VisionsConnected vanaf het begin te helpen opbouwen tot de toonaangevende speler die het nu is”, aldus Jeroen Verdonk, directeur van Sping Ventures. “Het traject van start-up naar scale-up tot deze volgende fase in de verdere internationale groei is een waar succesverhaal, met alle dynamiek van dien.” – Jeroen Verdonk

Ook na deze overname blijft Sping betrokken als partner voor softwaredevelopment en innovatie. Rest ons om VisionsConnected en alle andere partners te feliciteren met deze stap.