Rails World 2023

Onze Ruby on Rails developers, Gijs, Jeroen, Carsten en Stefan, waren dit jaar aanwezig bij Rails World in de Beurs van Berlage, Amsterdam. De tweedaagse conferentie, met technische lezingen, demo's, workshops, netwerken en keynotes over de nieuwste functies en best practices in de ontwikkeling van Rails, was een groot succes! Er waren meer dan 700 Rails-ontwikkelaars aanwezig, 29 sprekers en werd afgesloten met een groot verjaardagsfeest voor het 20-jarige bestaan van Ruby on Rails.

Toepassingen van Rails

Of je nu een online winkel wilt opzetten, een platform waar mensen informatie kunnen delen of een plek waar klanten kunnen inloggen en hun gegevens kunnen inzien, Ruby on Rails kan dat allemaal aan. Het is flexibel en aanpasbaar aan diverse behoeften. Rails wordt vaak gebruikt bij het opzetten van een MVP (Minimal Viable Product) voor start-ups of bedrijven die in korte tijd een idee willen testen en valideren. Vaak wordt daarna doorwerkt op de fundering van Rails, maar soms wordt er voor een andere oplossing gekozen om verder te gaan. Enkele grote namen die Rails met succes gebruiken, zijn onder andere GitHub, Shopify, Airbnb, Kickstarter en Zendesk.

Wat is jullie bijgebleven van Rails World?

Gijs: "De diversiteit van sprekers en onderwerpen was echt indrukwekkend." Ik was vooral onder de indruk van de presentatie over de nieuwste ontwikkelingen in Rails. Het toont aan hoeveel potentieel er nog steeds in dit framework zit." Carsten: "Voor mij was het netwerken met andere professionals het hoogtepunt. Ik heb zoveel geleerd door met collega's van andere bedrijven te praten en best practices uit te wisselen."

Is de Rails-community zo sterk als men zegt?

Gijs: "Het was geweldig om te zien hoeveel passie er is voor Rails in de gemeenschap. Iedereen was enthousiast en bereid om kennis te delen. Het voelde echt als een community." Stefan: "Precies, ik denk dat het de bevestiging was dat we bij Sping op de goede weg zijn met onze focus op Rails en ontwikkelingen binnen ons Digital Lab."

Wat zijn jullie verwachtingen van Rails als framework?

Gijs: "Recentelijk is de The Rails Foundation opgezet. Een non-profitorganisatie die als doel heeft om Ruby on Rails onafhankelijk te houden van de makers van Rails. Dit geeft het vertrouwen dat Rails er is om te innoveren en relevant te blijven voor de toekomst." Jeroen: "Ruby on Rails blijft zich vernieuwen en zal in de komende 20 jaar niet verdwijnen. Door voor dit framework te kiezen weet je dat je applicatie altijd met je bedrijf mee kan groeien. De voordelen van Rails voor ontwikkelaars leiden tot snellere, kosteneffectievere, en meer betrouwbare productontwikkeling. Voor klanten van Sping vertaalt dit zich in lagere risico's, snellere marktvalidatie en hogere potentiële rendementen."


Rails World 2023 Opening Keynote

Door CTO David Heinemeier Hansson