Nest

Nest verwijst naar twee verschillende maar gerelateerde technologieën in de context van webdevelopment: Nest.js en NestJS. Zowel Nest.js als NestJS worden veel gebruikt bij de ontwikkeling van webapplicaties. Ontwikkelaars kiezen vaak voor Nest vanwege de TypeScript-ondersteuning, modulariteit en bekende concepten voor degenen die ervaring hebben met Angular. Het is bijzonder geschikt voor het bouwen van schaalbare en onderhoudbare serverapplicaties en API's.

Robuust en schaalbaar

Nest is een krachtig, open-source framework voor het bouwen van server-side applicaties. Het is gebouwd met TypeScript en is sterk geïnspireerd door Angular, waarbij vergelijkbare concepten en ontwerppatronen worden gedeeld.

Nest.js is ontworpen om een schaalbare en onderhoudbare architectuur te bieden voor server-side applicaties, waardoor het bijzonder geschikt is voor het bouwen van robuuste en schaalbare backend-API's.

Waarom Nest?

Met NestJS kunnen ontwikkelaars Angular-concepten en -tools aan de serverkant gebruiken, waardoor het gemakkelijker wordt om code te delen tussen de server en de client. NestJS maakt server-side rendering mogelijk, waardoor de prestaties en zoekmachineoptimalisatie (SEO) voor webapplicaties worden verbeterd. NestJS kan naadloos worden geïntegreerd met Angular Universal, de module van Angular voor weergave op de server.

Modulariteit

Nest.js moedigt het gebruik van modules aan om code in samenhangende eenheden te organiseren, waardoor modulariteit en herbruikbaarheid worden bevorderd.

Afhankelijkheidsinjectie

Nest.js gebruikt afhankelijkheidsinjectie om de instantiatie en het delen van componenten te beheren, waardoor het gemakkelijker wordt om afhankelijkheden tussen verschillende delen van de applicatie te beheren.

Middleware en Pipes

Middleware en Pipes bieden een manier om HTTP-verzoeken en -antwoorden te onderscheppen en te verwerken, waardoor aangepaste validatie, logboekregistratie en andere verwerkingstaken mogelijk zijn.

WebSockets en GraphQL

Nest.js ondersteunt WebSockets, waardoor realtime communicatie tussen de server en clients mogelijk wordt. Nest.js heeft ingebouwde ondersteuning voor GraphQL, waardoor ontwikkelaars API's kunnen bouwen met behulp van de GraphQL-querytaal.

Server-side rendering

NestJS is een reeks modules die bovenop het Angular-framework zijn gebouwd en mogelijkheden bieden voor server-side rendering (SSR). Het stelt ontwikkelaars in staat om Angular-concepten aan de serverzijde te gebruiken, waardoor de mogelijkheden van Angular worden uitgebreid om rendering op de server af te handelen en code te delen tussen de server en de client.

Ingebouwde tests

Nest.js biedt een testmodule en hulpprogramma's, waardoor het eenvoudig wordt om unit-tests en integratietests voor applicaties te schrijven.

Kunnen we met je meedenken?

Jan Gerard Snip - Founder