Ontdek de samenwerking tussen Blitts en Sping

Optimalisatie van gemeentelijke processen

Sinds januari 2024 zijn er wijzigingen doorgevoerd in de wetgeving met betrekking tot vergunningverlening, waarbij regels per gemeente kunnen variëren. Om het vergunningsproces voor burgers soepel te laten verlopen, is krachtige software nodig die de koppeling mogelijk maakt tussen gemeentesystemen en het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) van de overheid. In deze dynamische periode van aanpassingen en groeiende betrokkenheid bij het omgevingsloket, heeft Sping zich verenigd met Blitts om een robuust, veilig en actueel softwareplatform te ontwikkelen voor gemeentes. 

De waardevolle samenwerking met Blitts

Sping is altijd IT partner van verschillende start-ups, waaronder Blitts in 2015. Blitts, uniek omdat het als enige de complexiteit van het vergunningstelsel in een geautomatiseerd proces kan tackelen, is ontstaan na het winnen van een pitch bij TNO. 
In gesprek met founders Martijn en Joris, de drijvende krachten achter deze vruchtbare samenwerking, ontdekten we de passie voor het vereenvoudigen van geautomatiseerde regelgeving, met een specifieke focus op bouwvergunningen. Martijn, een architect met een passie voor automatisering, benadrukte de uitdagingen van het automatiseren van talloze regels en wettelijke bepalingen. Joris introduceerde Sping als dé expert op het gebied van de technische koppeling tussen gemeente en dienstverlening. 
Zo wordt de expertise van Sping op het gebied van research design en technologie goed verbonden met de behoeften van Blitts en de uitdagingen van het moderne gemeentelijke bestuur.

Sping: innovatieve software voor gemeenteplatformen

Sping heeft een interessante API koppeling gemaakt naar het DSO, waarmee zij de technologische brug vormen tussen gemeente en dienstverlening. Sinds 2015 heeft Sping Digital Lab de verantwoordelijkheid op zich genomen voor de ontwikkeling en het onderhoud van deze innovatieve software. De focus ligt met name op het uitbreiden van functionaliteiten voor optimale toepassing binnen gemeentes. 
In de komende maanden zal Blitts doorgaan met het ontzorgen van burgers door nieuwe gemeentes naadloos te integreren in het omgevingsloket. Hierbij blijft Sping een onmisbare schakel in het streven naar veilige, storingsvrije en actuele gemeentesystemen.

Interesse in diensten rondom DSO aansluiting? Wij staan voor u klaar!

Voor verdere vragen en interesse in deze baanbrekende samenwerking staan wij graag tot uw beschikking. Ontdek een nieuwe dimensie in geautomatiseerde regelgeving en optimaliseer uw gemeentelijke processen! 

Kunnen we met je meedenken?

Jan Gerard Snip - Founder