VR voor bedrijven

‘VR for business’ is een term die steeds vaker voorbij komt maar wat is het nu eigenlijk? En nog belangrijker… wat kun je ermee?

Sping en VR (Virtual Reality)

Bij Sping zijn we al een langere tijd bekend met VR technologie en de mogelijkheden om dit voor bedrijven functioneel in te zetten. We hebben gemerkt dat VR voor diverse applicaties echt een toegevoegde waarde kan leveren. Wat best knap is aangezien de techniek nog maar net om de hoek komt kijken.

Zo werken wij momenteel aan een Virtual Factory Tour voor Perfetti van Melle. Bekend van Mentos, Chup-a-Chups en Fruitella’s heeft wereldwijd fabrieken waar het snoepgoed wordt geproduceerd. T.b.v. site surveys en het auditeren van protocollen en procedures, reizen de medewerkers die hiervoor verantwoordelijk zijn de hele wereld over voor het volgen van de benodigde trainingen en het toepassen van de theorie in een fabriek. Met onze Virtual Factory Tour kunnen deze medewerkers straks de theorie en praktijk oefenen vanaf elke plek op de wereld!

Whitepaper VR voor bedrijven

Graag delen we onze kennis over Virtual Reality. Daarom hebben we een interessante whitepaper gemaakt over VR voor bedrijven. Hierin lees je precies wat het is en hoe je dit in kan zetten voor je organisatie.

Download whitepaper

VR voor business

Binnen het bedrijfsleven gaat VR een steeds grotere rol spelen. Sping volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en is dagelijkse met de techniek bezig. Wat is er mogelijk? Wat is er wenselijk? Hoe kunnen we met VR een bijdrage leveren aan de doelstellingen van een organisatie? Hieronder een aantal actuele manieren waarop VR kan worden ingezet:

Conference calls

Het nadeel van bellen is dat je elkaar niet ziet. Het nadeel van skype is dat je elkaar wel ziet maar dat het contact toch deels ontbreekt. Met VR techniek wordt het overleggen op afstand nog effectiever.

Werken op afstand

Met VR kun je in dezelfde omgeving werken als je collega’s aan de andere kant van de wereld. Je hoeft niet meer in de file te staan om ‘op je werk’ aan te komen.

Online shopping

Online shopping gaat veranderen dankzij VR maar ook de manier hoe producten en diensten worden aangeboden. Met VR kun je bijvoorbeeld een betere ‘test ervaring’ bieden.

Trainingen

Soldaten en piloten worden al middels VR getraind maar inmiddels zijn er ook steeds meer bedrijven die VR gebruiken bij het inwerken van hun personeel.

Virtuele tours

Een virtuele tour van een mooi kantoor is natuurlijk leuk maar als je samen in de VR omgeving zit kun je ook gelijk een complete rondleiding geven. Zo creëer je een persoonlijkere ervaring.

Design (feedback en ontwikkeling)

Productontwikkeling in een VR omgeving maakt het mogelijk om een betere ervaring te krijgen van je design voordat je het laat ontwikkelen. Dit scheelt zowel in kosten als tijd.

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Vraag naar onze specialist! Bel naar 088-7746400 of stuur je vraag naar info@sping.nl. Ook kun je onderstaand formulier invullen en dan neemt onze specialist contact met je op.