Veranderingen en nieuwe mogelijkheden binnen Apple iOS 10.3

Afgelopen maandag bracht Apple iOS 10.3. Wij maakten een inventarisatie van de meest interessante changes.

Apple heeft maandag een nieuwe versie van besturingssysteem iOS uitgebracht. iOS 10.3 biedt de gebruiker verbeteringen en uitbreidingen voor o.a. Siri, CarPlay en Find my Earpods. Voor ontwikkelaars zijn er ook vernieuwingen. Het builden van apps voor IOS 10.3 vereist Xcode 8.3, hierin is ook een update verwerkt naar Swift 3.1.

Nieuwe features

App store recensies

In iOS 10.3 is een nieuwe mogelijkheid geïntroduceerd om gebruikers om recensies te vragen over de app die ze op dat moment gebruiken. Er is een nieuwe API geïntroduceerd (SKStoreReviewController) waarmee gemakkelijk een popup getoond kan worden die de gebruiker vraagt om een recensie te geven over de huidige app. Verder is het ook mogelijk om als ontwikkelaar op de gebruiker recensies in de App Store te reageren.

pop-up

Verder zijn er nog een aantal nieuwe kleine features geïntroduceerd voor Siri, Carplay & Find My iPhone welke te vinden zijn op onderstaande pagina.

 http://www.redmondpie.com/ios-10.3-release-notes-changelog-all-new-changes-in-one-place/

Swift 3.1

Xcode 8.3 is nodig om te builden naar devices die op iOS 10.3 draaien. In deze nieuwe versie van Xcode is ook meteen een kleine update gedaan van Swift namelijk naar versie 3.1. Hierin zitten wat kleine veranderingen de weinig tot geen invloed hebben op apps die in Swift 3.0 geschreven zijn. Er kunnen wel deprecation warnings naar voren komen omdat een aantal methodes of helper functies veranderd zijn. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld M_PI de manier in Swift / Objective-C om het PI getal op te halen, dit is veranderd in .pi in Swift 3.1. Voor meer informatie over de veranderingen in Swift 3.1 check de de volgende link: https://swift.org/blog/swift-3-1-released/

Meer weten over iOS 10.3?

Bel direct x