Digitaal Strateeg

Bij Sping werken we aan de nieuwste Digitale Product Innovaties.

FULL TIME – DELFT

Over Sping

Wij geloven dat winnende ondernemingen focussen op digitale innovaties. Hierbij is een een combinatie van nieuwe technieken, een diep begrip van de eindgebruiker en inzicht in de markt en eigen competenties cruciaal.
Sping is daarmee de partner voor ondernemingen die digitaal willen innoveren om te groeien!

Wij helpen ze met:

 • Het vinden van strategieën en oplossingen die businesswaarde creëren
 • Het bedenken van vernieuwende digitale producten/processen
 • Ontwerp en ontwikkeling van op maat gemaakte apps, platformen en systemen.

 

We hebben een diverse klantenkring waaronder corporates, grote familiebedrijven en innovatie-afdelingen.

In 2002 is Sping ooit begonnen als development partner en Spin-out van KPN Research.
In de jaren daarna heeft Sping enorm veel ervaring opgedaan door te werken en participeren in vele  start-ups en scale-ups. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een volwassen digital partner voor diverse innovatieve bedrijven in de HRM, B2B-commerce, Telecom en Mobility.

Sping staat bekend om haar relaxte no-nonse cultuur. Onze organisatie is plat en onze dertig collega’s zijn georganiseerd in multidisciplinaire -agile- teams die werken voor 1 of meerdere klanten.
Klanten kiezen voor Sping omdat ze een complexe uitdaging hebben waarbij kwaliteit voorop staat en maatwerk voor een onderscheidend vermogen zorgt. Samen met hen zorgen we ervoor dat investeringen zich altijd terugbetalen.

Onze ambitie is om de komende jaren onze groei door te zetten en meer werk te doen voor grotere en diversere klanten.

In verband met deze ambitie zijn we op zoek naar een digitaal strateeg!

Jouw rol

Ons groeiende team heeft behoefte aan een persoon die (potentiële) klanten helpt met het oplossen van hun strategische, digitale uitdagingen. Iemand die de weg weet (of weet te vinden) op beslissers niveau. En kansen creëert door out-of-the-box te denken. En niet te vergeten een fijn mens. Het team voor strategie en acquisitie binnen Sping is nog klein, wat betekent dat je de ruimte krijgt om dit samen met ons verder vorm te geven, zowel intern als extern.

Hoe willen we dat je onze klanten gaat helpen?

Je bent in staat om business doelstellingen te vertalen naar een digitale strategie. Hierdoor stel je onze klanten in staat om radicaal te versnellen en een digitale leider te worden binnen hun vakgebied. Bij de ontwikkeling van deze strategie werk je zij aan zij met de opdrachtgever en ben je hands on en pragmatisch. Daarbij weet je je te onderscheiden doordat je altijd de eindgebruiker en technische haalbaarheid in je achterhoofd houdt.

En hoe doe je dat:

 • Je praat met (potentiële) klanten en helpt ze om hun bedrijfsvisie te vertalen in een productstrategie en projectaanpak waarbij de waarde voor eindgebruiker en ROI voor de klant helder zijn. Jouw aanpak kenmerkt zich door zijn eenvoud en uitvoerbaarheid zodat de organisatie op korte termijn digitaal kan versnellen.
 • Je weet deze conceptstrategie om te zetten in een passend commercieel voorstel voor de klant en weet tijdens een pitch de klant zodanig te overtuigen dat ze voor Sping kiezen.
 • Je bent een verbindende persoonlijkheid. Als voorhoede van Sping ben je nooit uit op korte termijn gewin, maar op zoek naar een partnership dat meerwaarde creëert voor alle partijen.
 • Het creëren van innovatieve concepten (ism onze ux designers) waarmee onze klanten zich kunnen onderscheiden t.o.v. haar concurrenten.
 • Je adviseert onze klanten m.b.t. de agile werkwijze en hoe de klant een goede opdrachtgever (Product Owner) kan zijn voor Sping
 • Je houdt er van om kennis te delen en nieuwe kennis te vergaren. Dit doe je informeel binnen jouw netwerk, en door te presenteren, congressen te bezoeken en intern je collega’s aangehaakt te houden.


En wie ben jij?

We zijn op zoek naar iemand met een bewezen track record in het neerzetten van innovatie en werkbare digitale strategieën. Dat kan zowel bij een consultancy als in-house zijn geweest. Je bent iemand die kansen herkend en kan creeeren, en een intrinsieke drive heeft om klanten blij te maken. Je hebt een netwerk binnen onze klanten-doelgroep (Startup ondernemers, DGA’s, CTO’s, CEO’s) en bent in staat om inhoudelijk met hen te sparren.

 

En dan in bulletlijst-vorm:

 • WO opgeleid en minimaal 5 jaar werkervaring binnen het digitale domein
 • Uitstekende kennis, netwerk en ervaring op 1 of meerdere digitale topics zoals the platform economy, e-commerce, artificial intelligence of immersive experiences.
 • In staat te schakelen op C-level om zo vanuit de inhoud, maar zeker ook op een persoonlijke manier klantrelaties te onderhouden en op te zetten
 • Een brok energie en enthousiasme om klanten naar het volgende level te helpen!
 • Jij hebt ervaring met Ontwikkelprocessen als lean ux, design sprints, scrum etc

 

Je snap dat het maken van goede commerciele afspraken onderdeel is van deze job. Je begrijp het digitale vakgebied en kan snel schakelen en anticiperen. Daarbij hoort ook dat overtuigend kan presenteren en communiceren in zowel NL als EN.

Solliciteer direct

Heb jij de hersens, vaardigheden en motivatie?

Solliciteer dan hier!

Als je het leuk hebt bij Sping, volgt de rest vanzelf

Jan Gerard Snip – Chief Enthusiasm Officer

Aanbod

Als je op zoek bent naar een job waarbij je jouw inhoudelijke expertise wilt loslaten op nieuwe kansen en zelf aan het stuur wilt staan om deze te vormen tot nieuw project, dan is het de moeite waard om ‘deze reis’ met ons aan te gaan! Je krijgt de kans om samen met Sping te groeien naar een hoger niveau.
Uiteraard staan hier goede arbeidsvoorwaarden tegenover.

De ‘perks’ van Sping

 • Fantastisch kantoor in hartje Delft
 • Competitief salaris dat past bij je ervaring
 • Een permanent contract na slechts 6 maanden
 • Compensatie voor telefoongebruik
 • Een MacBook Pro 15″ en alle software die je nodig hebt
 • Pensioenplan via Sping
 • Professionele ontwikkeling (cursussen, events, etc.)

Procedure

Is jouw interesse gewekt bij het lezen van deze vacature? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

We ontvangen graag je CV en nog liever een leuke brief om ons te overtuigen van jouw ervaring en expertise.

Voor vragen en/of aanvullende informatie kun je contact opnemen met:

 • Ingeborg Gravesteyn (i.gravesteyn@sping.nl)
 • Jeroen Bol (j.bol@sping.nl)

Solliciteer direct

Heb jij de hersens, vaardigheden en motivatie?

Solliciteer dan hier!

VinylExpress

Your source for great records since 1973.

ANWB Digikluis

The convenience of 1 call when robbed or lost.

Aangifte op afstand

When the police station is not around the corner.

Share2Use

Sharing platform for cars and other company assets.

Diensten

Wij zijn gespecialiseerd in digitaal productontwerp, strategie en implementatie. We richten ons op het bieden van een uitstekende gebruikerservaring en 24/7 ondersteuning.

Cases

Wij hebben diverse klanten: grote corporates en kleine tech-startups. Ze hebben echter 1 ding gemeen: Sping is hun partner voor digitale productontwikkeling. Zie zelf waar we onze klanten zo blij mee maken.

Copy link
Powered by Social Snap