Virtual Reality for Business

Bij Sping zijn we (door ervaring en fascinatie) al een tijd bekend met de mogelijkheden van VR for Business. We hebben gemerkt dat Virtual Reality voor diverse zakelijke applicaties écht een toegevoegde waarde kan leveren. Wat best knap is, aangezien de techniek nog maar net om de hoek komt kijken.

Zo hebben wij voor Perfetti van Melle een Virtual Factory Tour gemaakt. Bekend van Mentos, Chup-a-Chups en Fruitella heeft deze organisatie wereldwijd fabrieken waar productie van het snoepgoed plaatsvindt.

De medewerkers die hiervoor verantwoordelijk zijn reizen de hele wereld over voor het volgen van de benodigde trainingen. Zo kunnen zij de theorie in de fabriek(en) toepassen en voldoen aan de eisen van site surveys en het auditeren van protocollen en procedures.

Met onze Virtual Factory Tour kunnen deze medewerkers straks de theorie en praktijk oefenen vanaf elke plek op de wereld! En dat heeft zo zijn voordelen.

VR for Business

We zeiden het al, binnen het bedrijfsleven gaat VR een steeds grotere rol spelen. Sping is dagelijks met de techniek bezig en volgt alle ontwikkelingen op de voet. “Wat is er mogelijk?”, “Wat is er wenselijk?”en “Hoe kunnen we met VR een bijdrage leveren aan de doelstellingen van een organisatie?”.

VR wordt al gebruikt voor de volgende doeleinden:

Conference Calls

Het nadeel van bellen? Je kunt elkaar niet zien. Met Skype kun je elkaar wel zien, maar merk je toch dat het contact deels ontbreekt. Met VR techniek wordt het overleggen op afstand nog effectiever.

Trainingen

Wist je dat soldaten en piloten worden al middels VR getraind worden? Inmiddels zijn er ook steeds meer reguliere bedrijven die VR gebruiken bij het inwerken van hun personeel.

Sales & Marketing

VR wordt als verkooptool toegepast op bijvoorbeeld het makelaars-platform Funda. Daar is het al een tijd lang mogelijk om 360 graden foto’s te plaatsen van je huis. Hoe gaaf is het om alvast te kunnen genieten van je aanstaande uitzicht?

Virtuele Tours

Een virtuele tour kan verschillende doeleinden hebben. Zo kun je eenvoudig laten zien hoe mooi jouw kantoor is, maar je kunt het net zoals Perfetti van Melle ook gebruiken om te trainen ‘op locatie’.

 

Online Shopping

Online shopping zal gaan veranderen dankzij VR, met name de manier waarop producten en diensten worden aangeboden. Stel je eens voor dat je je nieuwe auto op deze manier kunt bekijken!

Design

Productontwikkeling in een VR omgeving maakt het mogelijk om een betere ervaring te krijgen van je design vóórdat je het laat ontwikkelen. Dit scheelt zowel in kosten als tijd.

Een greep uit onze projecten

Bekijk onze meest recente cases

Kolibrie Payroll

apps multi-sided-platforms

Fetch car sharing

apps multi-sided-platforms

Kolibrie Next

apps multi-sided-platforms