Virtual Reality for Business

Sping en Virtual Reality (VR) for Business

Bij Sping zijn we al een langere tijd bekend met VR for Business. We hebben gemerkt dat Virtual Reality voor diverse zakelijke applicaties echt een toegevoegde waarde kan leveren. Wat best knap is aangezien de techniek nog maar net om de hoek komt kijken.

Zo werken wij momenteel aan een Virtual Factory Tour voor Perfetti van Melle. Bekend van Mentos, Chup-a-Chups en Fruitella’s heeft wereldwijd fabrieken waar het snoepgoed wordt geproduceerd. T.b.v. site surveys en het auditeren van protocollen en procedures, reizen de medewerkers die hiervoor verantwoordelijk zijn de hele wereld over voor het volgen van de benodigde trainingen en het toepassen van de theorie in een fabriek. Met onze Virtual Factory Tour kunnen deze medewerkers straks de theorie en praktijk oefenen vanaf elke plek op de wereld!

VR for Business

Binnen het bedrijfsleven gaat VR een steeds grotere rol spelen. Sping volgt de laatste ontwikkelingen in VR for Business op de voet en is dagelijkse met de techniek bezig. Wat is er mogelijk? Wat is er wenselijk? Hoe kunnen we met VR een bijdrage leveren aan de doelstellingen van een organisatie? Hieronder een aantal actuele manieren waarop VR kan worden ingezet:

Conference calls

Het nadeel van bellen is dat je elkaar niet ziet. Het nadeel van skype is dat je elkaar wel ziet maar dat het contact toch deels ontbreekt. Met VR techniek wordt het overleggen op afstand nog effectiever.

Trainingen

Soldaten en piloten worden al middels VR getraind maar inmiddels zijn er ook steeds meer bedrijven die VR gebruiken bij het inwerken van hun personeel.

Sales & Marketing

VR wordt ook gebruikt als sales-tool, bijvoorbeeld op het makelaars-platform Funda is het al een tijd lang mogelijk om 360 foto’s te plaatsen van je huis. Hoe gaaf is het om alvast te kunnen genieten van je aanstaande uitzicht.  

Virtuele tours

Een virtuele tour van een mooi kantoor is natuurlijk leuk maar als je samen in de VR omgeving zit kun je ook gelijk een complete rondleiding geven. Zo creëer je een persoonlijkere ervaring.

Online Shopping

Online shopping gaat veranderen dankzij VR maar ook de manier hoe producten en diensten worden aangeboden. Met VR kun je bijvoorbeeld een betere ‘test ervaring’ bieden.

Design

Productontwikkeling in een VR omgeving maakt het mogelijk om een betere ervaring te krijgen van je design voordat je het laat ontwikkelen. Dit scheelt zowel in kosten als tijd.

Een greep uit onze projecten

Bekijk onze meest recente cases

Kolibrie Next

apps multi-sided-platforms

IONIQ Car Sharing

apps multi-sided-platforms

VR-trainingen: Nieuwe technologie op een zinvolle en effectieve manier toepassen

apps e-commerce multi-sided-platforms