Design Sprints

Sping en Design Sprints: valideer je idee in 5 dagen

De Design Sprint is een 5-daags proces om snel te experimenteren hoe klanten reageren op nieuwe ideeën. Het bouwen van producten die niet gevalideerd zijn brengt tenslotte onnodig risico met zich mee en kost tijd & geld. Ons team van ervaren ondernemers, UX-designers, en tech-wizards kan je helpen om je beste ideeën eerst te valideren, sneller dan ooit.

Wat krijg je als we samen een Design Sprint doen? Wij faciliteren de Design Sprint en begeleiden het gehele proces van kop tot staart, we leren je alle tools, tips en tricks. Onze designers zullen de volledige journey mappen en prototypes ontwikkelen. Verder doen we gezamenlijk interviews met je gebruikers en testen het prototype. Ten slotte ontvang je een rapport voor alle stakeholders.

Design Sprint resultaten

Je hele team krijgt een breed begrip van het probleem dat je probeert op te lossen. We verkennen diverse scenario’s en maken een prototype van de meestbelovende oplossing en soms zelfs twee varianten die je tegen elkaar kan testen. Hiermee leer je hoe je gebruikers reageren op het prototype en waar verbetering mogelijk is. Het doel is zoveel mogelijk informatie te winnen tijdens de Design Sprint.

Design Sprint in 5 dagen

Maandag – Ontdekken & Begrijpen

Wat zijn de gebruikerbehoeftes? Wat zijn de business modellen? Welke technologische mogelijkheden hebben we?

Dinsdag – Probleem Definiëren

Wat is het belangrijkste probleem? Waar gaan we ons op focussen? Hoe gaan we het experiment inrichten?

Woendag – Genereren & Selecteren

Hoe kunnen we zoveel mogelijk oplossingen verzinnen voor dit probleem? Welke ideeën zijn het beste en gaan we mee verder?

Donderdag – Prototype

Het creëren van een prototype dat ons in staat stelt om een test in te richten met gebruikers (online experiment of een usabilitytest, dit kan live of remote)

Vrijdag – Testen & Verbeteren

Het testen van het prototype met gebruikers. Review van prototype en inzichten door stakeholders.

Een greep uit onze projecten

Bekijk onze meest recente cases

Kolibrie Payroll

apps multi-sided-platforms

Fetch car sharing

apps multi-sided-platforms

Kolibrie Next

apps multi-sided-platforms