25-augustus-2020 | IoT

Schaalbaar Internet of Things platform voor Adesys

Adesys
Adesys
Schaalbaar Internet of Things platform voor Adesys
adesys

Sensoren op afstand bekijken, configureren en besturen.

IOT Oplossingen Adesys aangepast canvas

Producent en leverancier van alarmmelders Adésys zag een groeiende behoefte voor het uitlezen en besturen van melders via het internet. Bij de realisatie liep Adésys tegen uiteenlopende uitdagingen aan, zowel op het gebied van platformarchitectuur als klantportal. Sping werd ingeschakeld om Adésys te ondersteunen bij het ontwerp en ontwikkeling van een schaalbare platformarchitectuur en een flexibele, intuïtieve IoT-portal voor klanten. Het begin van een bijzondere samenwerking waar innovatie en cutting edge technology centraal stonden.

In juiste banen leiden

De uitdaging was om de stap tussen R&D en de stap naar productieplatform in juiste banen te leiden. Het project werd daarom opgedeeld in een aantal fasen. Fase 1 betrof een R&D voortraject die nodig was om tot een Proof-of-Concept te komen voor het platform en webportal. In de tweede fase werd op basis van een agile development proces samengewerkt met (interaction) engineers van Adésys voor de realisatie van de klanten-webportal.

Een voorttraject bij Sping is vooral gericht op de research & development die nodig is om tot een eerste ‘proof of concept’ te komen – Frank van Kesteren (Manager Engineering Bij Adésys)

Doordachte architectuur

Het resultaat is een schaalbaar platform dat door een weldoordachte architectuur op basis van oa. RabbitMQ en nodeJS zorg draagt voor de communicatie met alarmmelders ‘in het veld’. Dit maakt het mogelijk om de opgeslagen en actuele data (RIAK) en status van de melders op de WebMeter Portal te bekijken en op afstand te configureren en besturen.

De WebMeter Portal is een singlepage frontend webapplicatie op basis van Javascript (AngularJS en Raphael JS) en PHP-backend.

Laten we de mogelijkheden verkennen!

Maak een afspraak met Jeroen Verdonk