16-juli-2020 | Videoconferencing, Web app

Kinly videoverbinding voor de zorg

Kinly
Kinly
Veilige verbinding tussen zorgverlener en patiënt
videoverbinding voor de zorg

Een directe en veilige video verbinding tussen zorgverlener en patiënt met de Digitale Spreekkamer

dsk gif

E-health kan op veel manieren in de zorg toegepast worden. Toch gebeurt het nog maar weinig. VisionsConnected levert verschillende videoconferencingdiensten aan zorgverleners die het werk efficiënter en effectiever maken. Naast Tele-IC werkte Sping ook mee aan de Digitale Spreekkamer.

Veilig en betrouwbaar

De Digitale Spreekkamer is cloudtechnologie voor video consults, waardoor de communicatie tussen zorgverlener en patiënt (op afstand) makkelijker en beter rondom de patiënt kan worden georganiseerd. Het is een directe en veilige video verbinding tussen zorgverlener en patiënt. De cloud is merkonafhankelijk, waardoor elk soort videoconferencing oplossing (browser, iPad, business videoconferencing systeem, pc en smartphone) kan worden aangesloten en worden gebruikt voor videoconferencing.

De Digitale Spreekkamer maakt gebruik van de videosystemen van VisionsConnected en de front- en backend zijn door Sping ontwikkeld.

In de backend staan alle patiënten van de zorgverlener geregistreerd die gebruik maken van video consults,  hier worden ook alle video consults gepland door de zorgverlener. Zodra er een afspraak gemaakt is, wordt er een link naar de Virtuele Meeting Room (VMR) en een pincode die nodig is om in te loggen gegenereerd. De zorgverlener stuurt deze vervolgens naar de patiënt. Op de afgesproken tijd logt de patiënt in, de zorgverlener krijgt een notificatie dat de patiënt online is en het video consult gaat van start. Voor elk consult wordt een nieuwe VMR aangemaakt met een unieke pincode. Op die manier wordt de privacy optimaal gewaarborgd.

Qua techniek staat Pexip centraal, dit systeem zorgt voor videoverbindingen. Omdat het een zeer specialistisch systeem is, was de expertise van Sping cruciaal in het koppelen van de front- en backend met Pexip. De backend is gemaakt in Ruby on Rails, de frontend in Angular.

Afhankelijk van de browser die de patiënt gebruikt wordt gebruik gemaakt van WebRTC (Chrome, Firefox, Opera), Flash (Internet Explorer, Safari).

Bekijk de website

Laten we de mogelijkheden verkennen

Maak een afspraak met Jeroen Verdonk
Technologieen gebruikt voor deze case

Misschien vind je deze cases interessant