16-juli-2020 | Augmented Reality

GeoFort Augmented Reality app brengt geschiedenis tot leven op het GeoFort

GeoFort
GeoFort
Geschiedenis in AR
geofort

Met augmented reality ontdek je spannende gebeurtenissen terwijl je er zelf rondloopt!

Hoe ontdek je spannende gebeurtenissen terwijl je er zelf rondloopt? Heel simpel. Op het forteiland zelf! Ontmoet vroegere soldaten op je telefoon en neem letterlijk een kijkje in de keuken van dit boeiende fort.

Hoe breng je geschiedenis tot leven?

GeoFort is een educatieve attractie op een spannend fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie op het gebied van cartografie en navigatie.

GeoFort heeft een rijke en spannende geschiedenis. Aan ons de uitdaging deze tot leven te brengen op een smartphone.

Op het forteiland zelf!

In samenwerking met Stichting GeoFort ontwikkelde Sping de GeoTour Sense of Place App. Aan ons de opdracht en uitdaging de technische realisatie uit te voeren. Dit betrof de realisatie van een meertalige iPhone en Android App, geïntegreerd met de Augmented Reality SDK van Vuforia.

Geofort kids 58 web e1492610800353 800x600 min

Extra dimensie

Met de app krijgt een bezoek aan GeoFort gegarandeerd een extra dimensie!  De app informeert gebruikers – op basis van de locatie – wanneer zij zich bij een ‘Point of Interest’ bevinden en laat hen op dat moment relevante informatie zien.

Ook kunnen gebruikers speciale codes scannen waarna met behulp van Augmented Reality beeldmateriaal wordt gepresenteerd over de werkelijkheid.

Laten we de mogelijkheden verkennen

Maak een afspraak met Jeroen Verdonk
Technologieen gebruikt voor deze case

Misschien vind je deze cases interessant