17-juli-2020 | Mobiele App

Fetch car sharing – Best-in-market autodeel-platform

European Lease Company
European Lease Company
Elektrisch Autodeel-platform
image001

“Waar Sping het verschil maakt is dat ze ondanks de korte ontwikkeltijd toch vragen bleven stellen en aannames bleven challengen. Dat heeft een betere oplossing opgeleverd dan dat we zelf hadden kunnen verzinnen.”

Marco Boender, CSO – Fetch car sharing

Best-in-market autodeel platform:
Fetch car sharing

Met Fetch car sharing kan je in Amsterdam één van de honderd deelauto’s huren direct via de Fetch app. 

Op basis van eerdere ervaringen met onze klant European Lease Company (ELC) hebben we een geheel nieuw autodeel-platform gelanceerd. Met een frisse uitstraling, een nieuwe vloot en technische optimalisaties is Fetch klaar voor de toekomst. 

In de app van Fetch car sharing kunnen klanten binnen een paar minuten registreren en in 10 seconden een auto huren door automatische rijbewijscontrole en keyless car-entry. Daar bovenop is de vormgeving van de app geheel in lijn met het nieuwe merk Fetch.

fetch car view

Aanpak

Fetch wilde graag de mogelijkheid hebben om in meerdere steden en met verschillende types voertuigen hun dienstverlening aan te bieden.  Hierdoor kan Fetch de komende jaren doorgroeien tot een landelijk concept.

Het nieuwe systeem heeft best-in-market bescherming tegen identiteitsdiefstal met behulp van iDIN en omdat klanten vaak hun automatische incasso storneerden hebben we een betalen via creditcard toegevoegd (via PayByLink). Het nieuwe platform heeft ook specifieke functies voor zakelijke gebruikers zodat ze een aparte factuur kunnen krijgen om te declareren.

Op basis van het bestaande logo van Fetch, hebben we een volledig nieuwe vormgeving ontwikkeld die hierbij past. Alle kleuren, knoppen, titels en illustraties zijn handgemaakt en maatwerk voor Fetch. We hebben veel aandacht besteed aan de gebruikservaring. Deze moest duidelijk zijn voor zowel zakelijke gebruikers als gezinnen die een weekendje weg gaan.

fetch id control

Highlights

  • Nieuwe frisse vormgeving;
  • Geautomatiseerd identiteit-controle: integratie met iDIN;
  • Twee-factor authenticatie om de authenticiteit van een gebruiker te verifiëren;
  • Nieuwe betaalmethoden: betalen met creditcard via PayByLink;
  • Schaalbare hosting door een verhuizing naar Amazon Web Services (AWS);
  • Nieuwe functionaliteiten: Ondersteuning van zakelijk en privé gebruik, wekelijkse tarieven, pre-reservering mogelijkheden.

Resultaten

Meer flexibiliteit en de mogelijkheid om uit te breiden naar verschillende steden

Op 10 januari 2019 ging Fetch live met groot succes. Na 2 maanden zijn er 10.000 ritten gemaakt, tot ver in Belgïe en Duitsland. De interne organisatie krijgt minder directe klantvragen, waardoor zij zich nog beter kan richten op het verbeteren van haar dienstverlening. Wij zijn trots dat we Fetch hebben kunnen ondersteunen om met hun innovatieve platform een nationale speler te worden.

Er zijn inmiddels twee Fetch baby’s geboren, waarbij de ouders met een ZOE van Fetch naar het ziekenhuis zijn gereden voor de bevalling.

Tijdens de Covid-19 uitbraak heeft Fetch in april 2020 50 Renault ZOE’s voor het Zorgheldenauto’s initiatief beschikbaar gesteld. Zo konden zorgmedewerkers veilig hun werk blijven doen. Sping heeft hier kunnen bijgedragen met afzonderlijke rapportages.   

Wij zijn trots dat we Fetch hebben kunnen ondersteunen om met hun innovatieve platform een nationale speler te worden.

Lees ook onze blog over de lancering van Fetch car sharing.

fetch open close

Laten we de mogelijkheden verkennen!

Maak een afspraak met Jeroen Verdonk
Technologieen gebruikt voor deze case
Ervaar het zelf Download on the App Store Get it on Google Play

Misschien vind je deze cases interessant