06-augustus-2020 | Infrastructuur

Applicatie- en IT-infrastructuur voor Drake & Farrell

Drake & Farrell
Drake & Farrell
Applicatie- en IT-infrastructuur
drake and farrell

Logistiek dienstverlener Drake & Farrell kreeg van een grote provider in tv-diensten de opdracht om, naast de logistieke processen voor bevoorrading en refurbishment, ook de IT-infrastructuur te leveren. Alle hens aan dek, want de deadline missen was geen optie.

De opdracht van Sping bestond uit het opzetten van een applicatie- en IT-infrastructuur voor informatie-uitwisseling met het telecombedrijf en de onderliggende databases.

Ontwikkeling vanuit business value

De ideeën van D&F en requirements van alle betrokkenen werden gegoten in een strak agile developmentproces met ontwerp en ontwikkeling vanuit business value. Met een dedicated SCRUM-team werd er in nauwe samenwerking met D&F en andere ketenbetrokkenen gewerkt aan de applicatie en infrastructuur. Iedere twee weken een oplevermoment en mogelijkheid tot bijsturing.

Voor het leveren aan de servicemonteurs en het begeleiden van het retourproces (het ‘refurbish-traject’) ontwikkelden wij twee aparte Ruby on Rails webapplicaties die worden gehost op een infrastructuur van hostingpartner Intermax.

De werkwijze van Sping is zeker een van de succesfactoren geweest – Jan Flens (Director Drake & Farrell)

Centrale rol

De webapplicaties integreren het logistieke, financieel- en warehousemanagementsysteem van Drake & Farrell met de middleware systemen van de provider en speelt daardoor een centrale rol voor beheer en inzicht in de goederenstromen en het genereren van rapportages.

Naast de ontwikkeling van de applicaties zijn wij ook verantwoordelijk voor 7×24 support. Niet alleen voor onze eigen applicaties. Ook voor de gehele keten.

Laten we de mogelijkheden verkennen!

Maak een afspraak met Jeroen Verdonk