Commerce Solutions

Wij zijn specialist op het gebied van platformontwikkeling en replatforming van B2B Commerce. Wehelpen om jouw klanten die professionele inkopers zijn, optimaal te bedienen tijdens het proces van oriëntatie, aankoop en fulfillment. Dit is namelijk een terugkerend proces die zich constant herhaalt. Dit doen wij met een sterke focus op customer experience. Een uitstekende omnichannel-beleving aanbieden is tegenwoordig geen luxe meer, maar een noodzaak.

“In 2020 is customer experience de belangrijkste merkonderscheidende eigenschap.”

Source: Customers 2020 Report (2015)

Trends op het gebied B2B Commerce

Een juiste platformkeuze bij replatforming helpt je om kostenefficiënt nieuwe diensten te ontwikkelen en klaar te zijn voor een snel veranderende toekomst. Om het verschil te maken kun je niet alleen meer concurreren op prijs of productaanbod. Een aankoopproces is vaak complex en met intensief contact tussen beide partijen.

Een goede klantervaring en dienstverlening zijn essentieel om klanten aan te trekken en te behouden. Zowel online als offline.  Zij verwachten een naadloze samenwerking tussen alle kanalen (omnichannel) en een frictieloos aankoopproces.

 • Orientatie
 • Aankoop
 • Fulfilment

Aankoop

Een trend op het gebied van aankoop is bijvoorbeeld ondersteuning bieden aan verschillende gebruikers met diverse rollen en rechten. Daarnaast kan je complexe aankoopprocessen versimpelen of ervoor zorgen dat terugkerende bestellingen opgeslagen blijven. Tot slot optimaliseer je prijzen m.b.t. klant differentiatie, bied je diverse betaalmogelijkheden en zorg je voor actuele en realtime data.

Fulfilment

Bij fulfilment komen er veel trends om de hoek kijken, zoals: verschillende wijzen van orderverwerking, koppelingen met voorraadbeheer en realtime voorraadstatus per vestiging en specifieke oplossingen voor verse goederen die beperkt houdbaar zijn.

Orientatie

Bij orientatie is het van belang om klanten te ondersteunen met advise en keuze tools. Er moet een optimale samenwerking zijn tussen web, app, sales en services desk. Ook wel omnichannel genoemd. Tot slot is het bieden van productsuggesties hier zeer waardevol.

Commerce Platform: bepalend voor jouw succes

Onze commerce technologieën zijn de basis voor een B2B Commerce Platform en E-commerce. Wij realiseren dit met open source maatwerk en met het modulaire Commerce OS van Spryker.

Wat past het beste bij jou? Maak een afspraak en we adviseren je graag!

Invalshoeken bij replatforming

Bij innovatie, verandering en replatforming is het logisch dat er verschillende stakeholders betrokken zijn. Ieder met zijn eigen overwegingen en criteria.

Of je nu een compleet nieuw concept wilt ontwikkelen, een bestaande webshop-oplossing wilt vervangen of iets wil verbeteren: Sping is er voor je met betrekking tot strategie, ontwerp, ontwikkeling en onderhoud/optimalisatie. Lees meer over onze werkwijze.

Innovatie

 • Futureproof technologie en platformkeuzes

 • Product- en portfoliomanagement

 • Conversion Rate Optimization

Besturing, beheer en operations

 • Uptime, Performance en Service Level Management

 • Service & Support
 • Datawarehousing en Datamanagement

OPEX/CAPEX management

 • Budgettering, Investeringen en Total Cost of Ownership

 • Contract-, licentie-, en Software Assetmanagement

Ik help je graag op weg met B2B Commerce

Jochem van Engers

Head of UX and Strategy
+31 6 20 41 77 20
j.vanengers@sping.nl

Copy link
Powered by Social Snap