3FM

De Jingleplayer maakt het mogelijk om jingles en geluidseffecten af te spelen tijdens een (radio)uitzending.

3FM

Jingle app

Het is echt niet zo eenvoudig om tegelijkertijd een gesprek te voeren met een luisteraar, een mixer te bedienen en ook nog spontaan over te komen.

Multitasking

Radio DJ’s zijn niet onbekend met het fenomeen multitasking. Maar het is echt niet zo eenvoudig om tegelijkertijd een gesprek te voeren met een luisteraar, een mixer te bedienen en ook nog spontaan over te komen.

Tros 3FM DJ Bart Arens en audiovormgever Ivo Samplonius kwamen op het idee voor een tablet App die naadloos aansluit op de werkwijze van een radio DJ.

Bundeling van krachten

Door bundeling van onze krachten met die van 3FM en jingleverancier VHU ontstond zodoende het idee voor ‘the jingleplayer’.

Sping was verantwoordelijk voor het functioneel ontwerp en de bouw van de iPad App en webapplicatie. VHU verzorgt de verdere distributie, marketing en sales. Diverse DJ’s binnen en buiten 3FM hebben de app inmiddels getest en in gebruik genomen.

Nerd in positieve zin

Zoals Giel ook zegt: “Misschien ben je in positieve zin een nerd als DJ om dit cool te vinden”, maar de iPad is met veel enthousiasme ontvangen bij 3FM en wordt door menig bekende en onbekende DJ gebruikt in radio uitzendingen.

De Jingleplayer applicatie maakt het mogelijk voor de gebruiker om jingles en geluidseffecten af te spelen op een iPad tijdens een (radio)uitzending. Met de bijbehorende webapplicatie kan een DJ de jingles ‘managen’.

3fm Jingleplayer app

Productontwikkeling?

Gebruikte technieken

iOS0
Ruby on Rails0
Magic0
Bel direct x